Γιώργος Αρκουλής

Παρακολούθησα με ενδιαφέρον (που προς στο φινάλε της αναμέτρησης  μετατράπηκε σε δυσφορία), την τελευταία προσπάθεια της εθνικής μας του ποδοσφαίρου, ελπίζοντας ότι θα υπάρξει «ένα κάποιο φιλότιμο», αλλά…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι κι’ αν αντίπαλος ήταν η χειρότερη ομάδα του ομίλου (η οποία μας είχε πάρει ισοπαλία και στον πρώτο αγώνα).

Τι κι’ αν ο γνωστός «μαθητευόμενος μάγος» από την Ολλανδία Φαν’τΣχιπ έβαλε στο τερέν ακόμη και κάποιον Μπρουσάϊ (ο οποίος αν αγωνιζόταν σε άσημη ελληνική ομάδα και όχι στον «Θρύλο», μάλλον μόνο στο όνειρό του θα έβλεπε φανέλα με το εθνόσημο).

Τι κι’ αν ο κορυφαίος Τσιμίκας και ο φιλότιμος Μασούρας υπήρξαν σοβαροί…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα μας, μάλλον είναι ευχαριστημένη με το 1-1, αφού οι Κοσοβάροι, με κάποιους Berisaκαι Aliti (!), δεν φοβήθηκαν τον αγώνα και μπορούσαν στο 79΄σε τετ α τετ να πάρουν τη νίκη.

Αναρωτιέμαι αν με τον Γιώργο Δώνη (ή τον Τάκη Λεμονή) θα μπορούσαν τα πράγματα να είχαν πάει χειρότερα. Κι’ αυτό σημειώνεται επειδή -όπως έχει ανακοινωθεί αρμοδίως- οι συμβατικές υποχρεώσεις της ΕΠΟ στο πρόσωπο του Ολλανδού έχουν ήδη περαιωθεί… ‘Αραγε, θα διατηρήσουν έναν τεχνικό ο οποίος προσπάθησε ενεπιτυχώς-χρησιμοποιώντας κάπου 40 ποδοσφαιριστές- να ανακαλύψει ένα μόνιμο σχήμα. Και που το μόνο που κατάφερε ήταν να αφήσει πικρία σε κάποιους χρήσιμους παίκτες τους οποίους  αγνόησε προκλητικά (κυρίως στην άμυνα, διότι σε επιθετικούς υπάρχει πρόβλημα…) ή κάποιους άλλους να τους αναγκάσει να νοιώθουν «χαμάληδες σε προσπάθεια χωρίς μέλλον». Εννοώ, π.χ. τον Μανώλη Σιώπη, τον οποίο ο Ολλανδός χρησιμοποίησε  μόνο εκ του πονηρού, όταν έκρινε  ότι έπρεπε κάποιος να τρέχει ασταμάτητα και να μαρκάρει περισσότερο όλων σε κρίσιμα ματς. Ντροπή!

Εξετάζοντας προσεκτικά το «δούναι και λαβείν» της ομάδας μας σε αυτήν την άτυχη προκριματική φάση για Μουντιάλ, θα βρούμε μόλις δύο νίκες (όσες και η Γεωργία), μόνο που μόνο σε μία από αυτές -εντός με Σουηδία αξίζαμε τους βαθμούς. Αν δεν με απατά η μνήμη (που δεν με απατά διότι το γεγονός είναι σχετικά πρόσφατο) η νίκη των Ελλήνων στην Γεωργία, που σημειώθηκε  στα τελευταία πέντε λεπτά, από δύο σοβαρά λάθη των γηπεδούχων. Οι οποίοι ήταν καλύτεροι.

Τον λόγο έχει τώρα η διοίκηση της ΕΠΟ. Εννοείται πως την περιμένει μεγάλη δοκιμασία…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης