Γιώργος Αρκουλής

Αναρωτιόμουν -παρακολουθώντας τόσο τα τηλεοπτικά σποτ όσο και το χαρτομάνι σε πλατείες, σταυροδρόμια και σε… παρμπρίζ αυτοκινήτων- πόσα χρήματα, διάβολε, δαπάνησαν στην προεκλογική τους προσπάθεια προκειμένου να εκλεγούν οι χιλιάδες -μόνο στην Αττική- υποψήφιοι. Λογιστής δεν είμαι, όμως υποθέτω πως τα ποσά μπορεί και να ξεπέρασαν όσα χρωστάνε -σε δάνεια- τα μεγάλα κόμματα, αλλά δεν συνεχίζω, διότι υπήρξαν χθες μπόλικες ευκαιρίες για λύπη και δεν θέλω να σταθώ τόσο στην μπογιατισμένη από τον «Ρουβίκωνα» Βουλή των Ελλήνων. Πάρτε μια γεύση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κεντρική οδό Αγίου Κωνσταντίνου που ενώνει τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης με τη βασική αρτηρία Μαρίνου Αντύπα της Ηλιούπολης, ανηφόρισα χθες για τον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Φυσικά, χάζεψα τους πάγκους με τα διάφορα μπιχλιμπίδια και τα εντελώς «μαϊμουδένια» είδη ένδυσης, υπόδησης και… λευκών ειδών, «Made in China» για να πέσει το μάτι μου σε δύο μεγάλους πάγκους με βιβλία λογοτεχνίας. Αρκετοί γνωστότατοι εκδοτικοί οίκοι ήταν εκεί, με πρώτο τον «Λιβάνη» που είχε «ξεφορτώσει» γενναίο αριθμό τίτλων, Ελλήνων συγγραφέων, που δυστυχώς δεν είχαν την ευτυχία να σταθούν, δημιουργώντας «όνομα»  στον χώρο! Και από τιμές; Βιβλία -κυρίως ρομάντσες- των 500 σελίδων και σε ακριβό χαρτί, μόλις τρία ευρώ. Κι όμως, άπαντες προσπερνούσαν.

Η εικόνα μού άφησε γενναία πίκρα και μάλιστα διπλή. Τόσο για τα χαμένα όνειρα όσων κόπιασαν να γράψουν βιβλία όσο και για το πόσο χαμηλά έχει πέσει η σχέση του κοινού με την ανάγνωση, ακόμη και όταν το βιβλίο τού προσφέρεται σχεδόν όσο κοστίζει ένας… φραπές!

Υ.Γ.: με το που νύχτωνε, πληροφορήθηκα τον θάνατο του θρύλου της Φόρμουλα1 Νίκι Λάουντα. Ίσως του πλέον βασανισμένου σταρ της τέχνης του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης