Λίγες μέρες μετά τις εκλογές στο Αφγανιστάν, ο βασικός αντίπαλος του προέδρου Hamid Karzai, Abdullah Abdullah, δήλωσε πως έχει αποδεικτικά στοιχεία ότι έγινε νοθεία στη ψηφοφορία.

«Έγιναν ανωμαλίες, νοθεία και μαζικά τεχνάσματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Abdullah σε συνέντευξη Τύπου. Σύμφωνα με «πολλές πληροφορίες» που έλαβε το επιτελείο της προεκλογικής του εκστρατείας, το ποσοστό συμμετοχής που ανακοινώθηκε σε μερικές ζώνες ήταν «τέσσερις φορές μεγαλύτερο από αυτό που μετρήθηκε στην πραγματικότητα», πρόσθεσε.

Αυτές οι ανωμαλίες αφορούν στις ζώνες, όπου η συμμετοχή ήταν πολύ μικρή, σχεδόν μηδενική, διευκρίνισε ο Abdullah. Αφορούν επίσης τα νότια τμήματα της χώρας, περιοχές που έχουν περισσότερο πληγεί από τη βία των ανταρτών και η συμμετοχή στις εκλογές ήταν μειωμένη.

Το επιτελείο του βασικού αντιπάλου του Karzai, ανακοίνωσε ότι υπέβαλε 40 προσφυγές στην αρμόδια Επιτροπή, στις περισσότερες από τις οποίες καταγγέλλεται η στάση των τοπικών αξιωματούχων που έδιναν εντολή στους εκλογείς να ψηφίσουν τον απερχόμενο πρόεδρο. Πάντως, τα προκαταρτικά αποτελέσματα των εκλογών δεν αναμένονται πριν την Τρίτη.

(Πρώτη καταχώρηση: 23 Αυγούστου 2009, 13:22)