Νέα τροπή φαίνεται να παίρνει η υπόθεση της προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε η εισαγγελία στην Ισπανία, σε βάρος της συζύγου του πρωθυπουργού, Πέδρο Σάντσεθ, για διαφθορά, καθώς σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου, ζήτησε την απόρριψη της υπόθεσης.

Η υπόθεση προκάλεσε πολιτική κρίση στην Ισπανία, με τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει πως αναστέλλει τα δημόσια καθήκοντά του μέχρι την επόμενη εβδομάδα για να αποφασίσει αν θέλει να συνεχίσει να ηγείται της κυβέρνησης. Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters και ισπανικά μέσα ενημέρωσης, η εισαγγελική αρχή της Μαδρίτης ανακοίνωσε σήμερα ότι ζήτησε την απόρριψη της υπόθεσης κατά της συζύγου του Ισπανού πρωθυπουργού, που κατηγορήθηκε για διαφθορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εισαγγελική Αρχή ανέφερε ότι ασκεί έφεση κατά της απόφασης της Τετάρτης από δικαστήριο της Μαδρίτης, καθώς η ισπανική οργάνωση Manos Limpias, που έκανε την καταγγελία, δήλωσε σήμερα ότι βασίστηκε σε αναφορές των μέσων ενημέρωσης και ότι δεν μπορούσε να εγγυηθεί για την εγκυρότητά τους.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Miguel Bernad, είπε σε δήλωσή του στο Facebook ότι η ομάδα απλώς συνέταξε και διαβίβασε τις αναφορές σε δικαστή και αρνήθηκε ότι η ενέργεια είχε πολιτικά κίνητρα.

Ο Σάντσεθ, ο οποίος πέρυσι εξασφάλισε άλλη μια κυβερνητική θητεία για το Ισπανικό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE) ως ηγέτης μιας μειοψηφικής κυβέρνησης συνασπισμού, δήλωσε ότι θα ανακοινώσει την απόφασή του στις 29 Απριλίου. «Χρειάζομαι επειγόντως μια απάντηση στην ερώτηση αν αξίζει τον κόπο… να ηγηθώ της κυβέρνησης ή να απαρνηθώ αυτή την τιμή», έγραψε σε επιστολή του την οποία ανάρτησε χθες, Τετάρτη, στο λογαριασμό του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σάντσεθ δήλωσε πως η σύζυγός του δεν έχει κάνει τίποτα παράνομο και δέχεται επίθεση «για να εξασθενήσουν εμένα πολιτικά και προσωπικά». Έχει δηλώσει πως η σύζυγός του θα υπερασπιστεί την τιμή της και θα συνεργαστεί με τις Αρχές σε ό,τι αφορά την προσφυγή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης