Επιβάτης κρουαζιερόπλοιου που έχει τεθεί σε απομόνωση στο λιμάνι της Ρεσίφε, στη βορειοανατολική Βραζιλία, επιβεβαιώθηκε ότι έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό, ανακοίνωσαν οι Αρχές, σύμφωνα με το βραζιλιάνικο τηλεοπτικό δίκτυο Globo· πρόκειται για Καναδό 78 ετών.

Το κρουαζιερόπλοιο, στο οποίο επιβαίνουν 609 άνθρωποι, τέθηκε σε απομόνωση στη Ρεσίφε το πρωί της Πέμπτης, αφού ο επιβάτης παρουσίασε συμπτώματα παρόμοια με αυτά της μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναμένεται ακόμη διάγνωση μετά την εξέταση Ιρλανδής που είναι επιβάτισσα στο κρουαζιερόπλοιο.

Οι υπόλοιποι επιβάτες και τα περισσότερα μέλη του πληρώματος τελούν σε απομόνωση στις καμπίνες τους. Το σκάφος, που είναι καταχωρισμένο στον νηογνώμονα στις Μπαχάμες, έπλευσε στη Ρεσίφε από την πόλη Σαλβαδόρ.

Οι υγειονομικές αρχές στην πολιτεία Περναμπούκο δεν επιβεβαίωσαν αμέσως την πληροφορία που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο όταν τους ζητήθηκε σχόλιο από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως χθες Σάββατο, το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας κατέγραφε 121 κρούσματα του κορωνοϊού, 23 περισσότερα από αυτά που επιβεβαιώνονταν την Παρασκευή.

Οι Αρχές στο Σαο Πάουλο και στο Ρίο ντε Τζανέιρο, τις δύο πολιτείες που πλήττονται περισσότερο από την επιδημία, διέταξαν να κλείσουν τα σχολεία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης