«Θα πρέπει να ενισχυθεί η πρόληψη κατά του AIDS»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011, 20:55
«Θα πρέπει να ενισχυθεί η πρόληψη κατά του AIDS»

Η Ρωσία και οι χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης θα πρέπει να εντείνουν τα προγράμματα πρόληψης κατά του AIDS, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω διάδοση του ιού HIV στην περιοχή, υποστήριξε σήμερα ο περιφερειακός διευθυντής του προγράμματος του Ο.Η.Ε. για το AIDS.

Την Κυριακή συμπληρώνονται 30 χρόνια αφότου διαγνώστηκε για πρώτη φορά η ασθένεια στις Η.Π.Α. και η γενική συνέλευση του Ο.Η.Ε. θα συνεδριάσει εντός της εβδομάδας, με σκοπό να εξεταστεί η πρόοδος που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα στον τομέα της θεραπείας αλλά και τα προβλήματα που παρουσιάζονται. Την ίδια ώρα όμως, στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ δεν υπάρχει κάποιο αποτελεσματικό πρόγραμμα για την πρόληψη της ασθένειας, σύμφωνα με τον Ντένις Μπρουν.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, το 90% των νέων κρουσμάτων στην περιοχή παρατηρείται στην Ουκρανία και τη Ρωσία. Ο Οργανισμός καταγράφει επίσης αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των γυναικών που διατηρούν ερωτικές σχέσεις με άτομα τα οποία κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών και μολύνθηκαν από ενέσεις.

Τα στοιχεία του Ο.Η.Ε. αποκαλύπτουν ότι η επιδημία διαδίδεται στην Ανατολική και την Κεντρική Ευρώπη πέντε φορές γρηγορότερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Το 2010 υπολογίζεται ότι οι φορείς έφθαναν το 1,4 εκατομμύριο.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011, 20:55