Θα συνεχιστούν οι βομβαρδισμοί

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 14 Μαΐου 2011, 10:04
Θα συνεχιστούν οι βομβαρδισμοί
Οι αποστολές στη Λιβύη και το Αφγανιστάν πρέπει να συνεχιστούν για να διασφαλιστεί η σταθερότητα στις δυο αυτές χώρες, συμφώνησαν χθες στη διάρκεια συνάντησής τους στο Λευκό Οίκο ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.

Σε ανακοίνωσή του μετά τη συνάντηση αυτή ο Ράσμουσεν τονίζει ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στις επιχειρήσεις στις δυο χώρες στο πλαίσιο ενός ευρύτερου συνασπισμού με τη σημαντική υποστήριξη καναδικών και ευρωπαϊκών δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον Ράσμουσεν, οι προσπάθειες στη Λιβύη κατά των δυνάμεων του Μουάμαρ Καντάφι αρχίζουν να έχουν αποτελέσματα.

«Οι ημέρες του στην εξουσία τελειώνουν. Ηλθε ο καιρός να διαμορφώσει ο λιβυκός λαός ένα νέο μέλλον, ένα μέλλον απαλλαγμένο από το φόβο», τονίζει ο Ράσμουσεν.

«Σταδιακά αποδυναμώνεται η πολεμική μηχανή του Καντάφι και τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα. Εχουμε σώσει πολλές ζωές», υπογράμμισε.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν όσο οι δυνάμεις του Καντάφι επιτίθενται εναντίον των αμάχων.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης ότι έχει σημασία να συνεχιστούν επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και στο Αφγανιστάν.

«Η προσπάθειά μας στο Αφγανιστάν είναι ομαδική. Οι ΗΠΑ δεν είναι μόνες τους», τόνισε ο Ράσμουσεν.

Ομπάμα και Ράσμουσεν συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ η επόμενη σύνοδος του ΝΑΤΟ, το 2012.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 14 Μαΐου 2011, 10:07