Θέμα η επαπειλούμενη ψυχική υγεία των Ελλήνων στους «Financial Times»

Θέμα η επαπειλούμενη ψυχική υγεία των Ελλήνων στους «Financial Times»
Δημοσίευμα για τον αντίκτυπο της κρίσης στην ψυχική υγεία των Ελλήνων φιλοξενεί η σημερινή έκδοση των «Financial Times». Σχετική έρευνα είχε, πάντως, διενεργήσει και το πρακτορείο Reuters τον περασμένο Μάιο.

Οι «Financial Times» στέκονται στην αύξηση του αριθμού των αυτοκτονιών κατά 37% από το 2009 έως το 2011, σημειώνοντας ότι το ποσοστό ενδέχεται να είναι ακόμη υψηλότερο, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις οι θάνατοι δεν αποδίδονται σε αυτοκτονία (σ.σ.: κάτι που ο αρθρογράφος φαίνεται να αποδίδει σε θεσμικά θρησκευτικούς λόγους).

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι ο αντίκτυπος της κρίσης στην ψυχική υγεία των Ελλήνων επισκιάζεται από τις πιο επείγουσες ανησυχίες για την πείνα και τη φτώχεια. Επιπλέον τονίζεται ότι οι διαγνώσεις κατάθλιψης, κρίσεων πανικού, ψυχικής διαταραχής, μετατραυματικού στρες καθώς και ο αριθμός των αυτοκτονιών αποτελούν αποδείξεις για τις ψυχολογικές πιέσεις στην ελληνική κοινωνία.

Στην έρευνα που είχε διενεργήσει το πρακτορείο Reuters τον Μάιο στην Ελλάδα, υποστήριζε ότι για κάθε αυτοκτονία υπάρχουν περισσότεροι από 20 άνθρωποι απελπισμένοι, οι οποίοι έχουν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν.


Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012, 15:46