Αεροπορική επιδρομή στην Υεμένη: Σκοτώθηκαν οκτώ γυναίκες και ένα παιδί

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017, 11:26
Αεροπορική επιδρομή στην Υεμένη: Σκοτώθηκαν οκτώ γυναίκες και ένα παιδί
Οκτώ γυναίκες και ένα παιδί σκοτώθηκαν και 10 γυναίκες τραυματίστηκαν από αεροπορική επιδρομή που έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε και είχε στόχο ένα σπίτι σε ζώνη όπου δραστηριοποιούνται οι αντάρτες Χούτι κοντά στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, στο οποίο είχαν συγκεντρωθεί κάποιοι άνθρωποι για να θρηνήσουν τον θάνατο μιας γυναίκας, δήλωσαν ιατρικές πηγές.

Οι αντάρτες Χούτι, οι οποίοι ελέγχουν τη Σαναά και ένα μεγάλο μέρος της βόρειας Υεμένης, επέρριψαν την ευθύνη για την επιδρομή αυτή στον αραβικό συνασπισμό δυνάμεων που δρα υπό την ηγεσία του Ριάντ στην Υεμένη. Ο εκπρόσωπος του συνασπισμού δεν έχει μέχρι στιγμής σχολιάσει τις κατηγορίες αυτές.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, τα θύματα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας μετά την επιδρομή, η οποία έγινε στην περιοχή Αρχάμπ, περίπου 40 χλμ. βόρεια της Σαναά.

Οι πηγές αυτές και το πρακτορείο Sabanews.net, το οποίο ελέγχεται από τους αντάρτες Χούτι, διευκρίνισαν ότι η επιδρομή είχε στόχο το σπίτι του τοπικού ηγέτη φυλής Μοχάμεντ αλ Νακάι, όπου είχαν συγκεντρωθεί το βράδυ της Τετάρτης αρκετοί άνθρωποι για να θρηνήσουν τον θάνατο μιας γυναίκας.

Τον Οκτώβριο ο συνασπισμός αραβικών δυνάμεων υπό το Ριάντ είχε δεχθεί σφοδρές επικρίσεις για αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησε εναντίον αυτών που είχαν συγκεντρωθεί για μια κηδεία στη Σαναά, προκαλώντας τον θάνατο 140 ανθρώπων, σύμφωνα με υπολογισμό του ΟΗΕ.

Από τον Μάρτιο του 2015, οπότε οι συμμαχικές δυνάμεις υπό τη Σαουδική Αραβία άρχισαν την επέμβασή τους στην Υεμένη για να σταματήσουν την προέλαση των ανταρτών Χούτι, περισσότεροι από 7.400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 40.000 έχουν τραυματιστεί.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017, 13:38