Αφγανιστάν: Νεκροί ένας Αμερικανός και ένας Αφγανός στρατιώτης από ανταλλαγή πυρών

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015, 17:42
Αφγανιστάν: Νεκροί ένας Αμερικανός και ένας Αφγανός στρατιώτης από ανταλλαγή πυρών
Ένας Αφγανός και ένας Αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκαν όταν ξέσπασε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ δυνάμεων του Αφγανιστάν και του ΝΑΤΟ σε ένα κτηριακό συγκρότημα όπου συναντήθηκαν ένας ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος και ο κυβερνήτης του Τζαλαλαμπάντ.

Το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός στρατιώτη του, χωρίς να διευκρινίσει αν πρόκειται για Αμερικανό. Παρόλα αυτά μια αμερικανική πηγή δήλωσε ότι ο νεκρός στρατιώτης είναι Αμερικανός, ενώ πρόσθεσε ότι δύο ακόμη συνάδελφοί του τραυματίστηκαν.

Το συμβάν σημειώθηκε όταν οι Αμερικανοί στρατιώτες, που ανήκουν στη αποστολή του ΝΑΤΟ «Αποφασιστική Υποστήριξη», ετοιμάζονταν να φύγουν από το σημείο και να επιστρέψουν στο στρατόπεδο Γκαμπέρι, όπου είναι η βάση τους.

«Οι Αμερικανοί συνοδεύονταν από μια ομάδα Αφγανών στρατιωτών από το αεροδρόμιο του Τζαλαλαμπάντ. Ήταν όρθιοι μπροστά από την οικία του κυβερνήτη όταν οι Αφγανοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον των Αμερικανών. Οι Αμερικανοί στρατιώτες απάντησαν. Σκότωσαν έναν από τους επιτιθέμενους και τραυμάτισαν δύο ακόμη μέλη των αφγανικών δυνάμεων», δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας της επαρχίας Νανγκαρχάρ Φάζελ Άχμαντ Σιρζάντ.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015, 17:54