Εκατοντάδες κάτοικοι και τουρίστες στο νησί της Τασμανίας, στο νότο της Αυστραλίας, αναγκάστηκαν να φτάσουν έως τη θάλασσα, για να ξεφύγουν από τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές, που καίνε κοντά στην ίσαλο γραμμή του νησιού.

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι επιβιβάστηκαν σε σκάφη αναψυχής και μεταφέρθηκαν 50 χιλιόμετρα βόρεια του Χόμπαρτ, την πρωτεύουσα της πολιτείας. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεκρό ο οποίος παγιδεύτηκε στις φλόγες σε δασική περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο ουρανός είναι απλά “κόκκινος”. Καίγονται τα πάντα μέχρι την ίσαλο γραμμή. Είναι απίστευτο», μετέδωσε το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Σύμφωνα με το BBC, οι μεγάλες πυρκαγιές στην Τασμανία έχουν καταστρέψει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 80 σπίτια, με το θερμόμετρο να φθάνει στην τιμή ρεκόρ των 41 βαθμών Κελσίου. Εκτιμάται ότι περίπου 40 φωτιές βρίσκονται σε εξέλιξη ανά την επικράτεια του νησιού παρά την πτώση της θερμοκρασίας που παρατηρείται από το απόγευμα της Παρασκευής.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αυστραλία βρίσκεται αντιμέτωπη με την πύρινη λαίλαπα. Το 2009, μεγάλες φωτιές στη Βικτώρια προκάλεσαν τον θάνατο περισσότερων από 170 ανθρώπων και κατέστρεψαν περίπου 2.000 κατοικίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης…
Η Αυστραλία δοκιμάζεται από πρωτοφανή καύσωνα

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου
Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης