Τη στήριξη της χώρας του στο παγκόσμιο θεσμό της γαλλοφωνίας, εξέφρασε σήμερα ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, υποδεχόμενος στο Κάιρο, τη γενική γραμματέα του διεθνούς οργανισμού γαλλοφωνίας, Λουΐζ Μουσικιουάμπο.

«Αλ Σίσι: “Η Αίγυπτος είναι έτοιμη να προσφέρει τις εμπειρίες της στον Οργανισμό της Γαλλοφωνίας”…», γράφει στον τίτλο του σημερινού ρεπορτάζ της, η «Αλ Αχράμ», αναφερόμενη στη συνάντηση που έγινε στο προεδρικό μέγαρο, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Σάμεχ Σούκρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής Προεδρίας, Μπάσαμ Ράντι, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Αλ Σίσι συνεχάρη την κα Μουσικιουάμπο για τη νέα της θέση που ανέλαβε ως γενική γραμματέας του οργανισμού της γαλλοφωνίας από τον περασμένο Ιανουάριο, «τονίζοντας την ενίσχυση της συνεργασίας με την περιοχή για την επίτευξη των ελπίδων των αναπτυσσόμενων χωρών».

Όπως αναφέρεται, «ο Πρόεδρος Αλ Σίσι διαβεβαίωσε ότι η Αίγυπτος είναι έτοιμη να παρουσιάσει τις εμπειρίες της στον οργανισμό της γαλλοφωνίας κατά τη διάρκεια της προεδρίας της Αφρικανικής Ένωσης». Παράλληλα, «η Αίγυπτος εκφράζει την ικανοποίησή της για τη συνεργασία με τη γαλλοφωνία για τη στήριξη των χωρών της ηπείρου σε όλους τους τομείς, ιδιαίτερα για τους νέους, τις γυναίκες και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Αιγύπτιος ηγέτης.

Τέλος, η γενική γραμματέας της οργάνωσης της γαλλοφωνίας, Λουΐζ Μουσικιουάμπο, ευχαρίστησε την Αίγυπτο για την ιστορική της υποστήριξη προς τον οργανισμό, υπογραμμίζοντας τη σημασία και τον κεντρικό ρόλο της Αιγύπτου που μπορεί να παίξει σε περιφερειακό επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης