Αλ. Βούτσιτς: Η Γερμανία καταδικάζει την επιβολή δασμών από την Πρίστινα για τα σερβικά προϊόντα

Αλ. Βούτσιτς: Η Γερμανία καταδικάζει την επιβολή δασμών από την Πρίστινα για τα σερβικά προϊόντα
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη συνάντηση που είχε χθες στο Νταβός, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, καταδίκασε την επιβολή δασμών για τα σερβικά προϊόντα από την κυβέρνηση του Κοσόβου.

Όπως δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση της Σερβίας (RTS) ο κ. Βούτσιτς «η Άνγκελα Μέρκελ κατά τη συνάντηση επανέλαβε πολλές φορές ότι είναι αντίθετη με την απόφαση της Πρίστινας να επιβάλει δασμούς για τα προϊόντα από τη Σερβία».

Ο κ. Βούτσιτς επεσήμανε ότι «η κα Μέρκελ επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στο ζήτημα του Κοσόβου και εμφανίστηκε πρόθυμη να στηρίξει κάθε προσπάθεια της Σερβίας για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης».

Ο πρόεδρος της Σερβίας τόνισε ακόμα ότι στη συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο διαπιστώθηκε από κοινού ότι η επίτευξη συμβιβασμού πρέπει να είναι στόχος στην επίλυση του ζητήματος του Κοσόβου.

«Ο συμβιβασμός φέρνει καλά αποτελέσματα, πρέπει να τον επιδιώκουμε κι όχι να προσπαθούμε να ταπεινώσουμε τον αντίπαλο» τόνισε ο Σέρβος πρόεδρος, μετά τη συνάντησή του με τη Μέρκελ.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019, 10:46