Αλλαγές στην πολιτική της NSA προωθεί ο Ομπάμα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014, 02:28
Αλλαγές στην πολιτική της NSA προωθεί ο Ομπάμα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, άφησε να εννοηθεί, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ότι σκοπεύει να κάνει ορισμένες αλλαγές στο αμφιλεγόμενο πρόγραμμα παρακολουθήσεων της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA).

Δύο πηγές μέσα από το Κογκρέσο ανέφεραν ότι ο Ομπάμα επιθυμεί η NSA να συνεχίσει να συλλέγει «δεδομένα» από τις αμερικανικές τηλεπικοινωνίες, κάτι που περιλαμβάνει τους αριθμούς που καλούνται, την ώρα που πραγματοποιούνται οι κλήσεις και τον χρόνο διάρκειάς τους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συναντήθηκε την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο με 16 νομοθέτες του αμερικανικού Κογκρέσου, προκειμένου να συζητηθούν πιθανές μεταρρυθμίσεις στη συλλογή τηλεφωνικών και διαδικτυακών δεδομένων από τις υπηρεσίες πληροφοριών. Ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του σχετικά με τις εν λόγω μεταρρυθμίσεις κατά τη διάρκεια ομιλίας που θα παραχωρήσει στις 17 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, οι μεταρρυθμίσεις αυτές πιθανώς θα περιλαμβάνουν τον περιορισμό της κατασκοπείας σε ξένους ηγέτες αλλά και την αναβάθμιση της ανταλλαγής πληροφοριών με τους συμμάχους των ΗΠΑ.

«Ο πρόεδρος έχει κάνει σαφές ότι δεν πρόκειται να κάνει οποιουσδήποτε συμβιβασμούς που θα βλάπτουν την εθνική μας ασφάλεια ή την ικανότητά μας να αντιμετωπίσουμε πιθανές παγκόσμιες απειλές. Οι δραστηριότητές μας σχετικά με τη συλλογή πληροφοριών σχετίζονται άμεσα με την ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε αυτού του είδους τις απειλές και να προστατεύουμε την εθνική μας ασφάλεια», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014, 02:28