Οι δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου χρησιμοποίησαν αληθινά πυρά για να διαλύσουν σήμερα τους περίπου 1.000 αντικυβερνητικούς διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο Κάιρο, σύμφωνα με δήλωση αυτόπτη μάρτυρα στο πρακτορείο Reuters, την ώρα που εντείνεται η ανησυχία για βίαια επεισόδια κατά την τρίτη επέτειο από την ανατροπή του Χόσνι Μουμπάρακ.

Όπως ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας, η αστυνομία χρησιμοποίησε και δακρυγόνα εναντίον πλήθους ακτιβιστών που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς την πλατεία Ταχρίρ για να διαμαρτυρηθούν κατά της υποστηριζόμενης από τον στρατό μεταβατικής κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά του στρατού και της αστυνομίας καθώς συγκεντρώνονταν στο τέμενος που βρίσκεται στην πλατεία Μουστάφα Μαχμούντ της συνοικίας Μοχαντισίν, πριν τους απομακρύνει η αστυνομία.

Η αστυνομία απέκλεισε την πλατεία και συνέλαβε 7 διαδηλωτές, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας. Κάποιοι από τους διαδηλωτές επιχείρησαν να κρατήσουν πλακάτ με τη φωτογραφία του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, όμως άλλοι διαδηλωτές τους εμπόδισαν.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης