Ένα οπλοστάσιο αποτελούμενο από βαρύ οπλισμό ανακάλυψαν οι σερβικές Αρχές στην περιοχή που κατοικείται κυρίως από Αλβανούς, στα νότια της χώρας κοντά στο Κόσσοβο.

Τα όπλα, μεταξύ των οποίων όλμοι και αντιαρματικά, ήταν κρυμμένα στο εσωτερικό μίας υπόγειας δεξαμενής καυσίμων στην κοινότητα Κοντσούλι, κοντά στην κοινότητα Μπουγιάνοβατς, σε μία περιοχή στην οποία οι επιθέσεις με εκρηκτικά κατά των Αρχών προξένησαν πολλούς τραυματισμούς τον Ιούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το οπλοστάσιο ανακαλύφθηκε από μεικτή περίπολο Σέρβων και Αλβανών αστυνομικών και περιλάμβανε τρεις όλμους, έξι μπαζούκας, δεκάδες χειροβομβίδες και νάρκες, καθώς και 100.000 σφαίρες και άλλα πολεμοφόδια, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αμύνης της Σερβίας.

Ο δικαστής, που ανέλαβε την έρευνα, χαρακτήρισε την υπόθεση ως «τρομοκρατία», δεδομένου ότι ο οπλισμός ήταν σε άριστη κατάσταση.

Με τις δηλώσεις του αυτές απέκλεισε την περίπτωση να χρονολογείται το οπλοστάσιο από τη σύρραξη του 2001 μεταξύ των σερβικών δυνάμεων και Αλβανών ανταρτών, που επιζητούσαν να ενωθεί η περιοχή στο Κόσσοβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης