Η πρόσκληση για την υποβολή προσφορών για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, που επρόκειτο αρχικά να δημοσιευτεί την Τετάρτη, αναβλήθηκε για μεταγενέστερη ημερομηνία που παρέμεινε απροσδιόριστη.

Σε μια λακωνική ανακοίνωση, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ανέφερε ότι ολοκλήρωσε τη διαδικασία και σκοπεύει να δημοσιεύσει σύντομα την πρόσκληση, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύτηκε ότι θα κατασκευάσει ένα τείχος στα σύνορα με το Μεξικό για να σταματήσει τους μη νόμιμους μετανάστες και διαβεβαίωνε ότι το κόστος της οικοδόμησης θα το επωμιστεί το Μεξικό, γεγονός που προκάλεσε σοβαρή διπλωματική κρίση μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το τείχος, που θα έχει ύψος 9 μέτρα και θα εκτείνεται σε μήκος εκατοντάδων χιλιομέτρων, μπορεί να στοιχίσει από 8 έως 40 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων ήταν υψηλό» σημείωσε το υπουργείο, το οποίο σκοπεύει να παρουσιάσει δύο προσκλήσεις για υποβολή προσφορών, εκ των οποίων η μία θα αφορά αποκλειστικά στο τσιμέντο που θα χρησιμοποιηθεί στο έργο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια προκαταρκτική πρόσκληση που κατατέθηκε στις 24 Φεβρουαρίου προσέλκυσε το ενδιαφέρον 655 επιχειρήσεων. Μεταξύ αυτών ήταν και ο γαλλοελβετικός κολοσσός LafargeHolcim. Πάντως, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ προειδοποίησε τη μεγαλύτερη τσιμεντοβιομηχανία του κόσμου για την ενδεχόμενη συμμετοχή της σε ένα τέτοιο αμφιλεγόμενο έργο.

«Υπάρχουν αγορές στις οποίες θα πρέπει να επιδεικνύεις προσοχή, προτού δηλώσεις την υποψηφιότητά σου» για την ανάληψη έργων, είπε ο Ολάντ στις 9 Μαρτίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης