Στην κορυφή της λίστας με τις 100 ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου βρίσκεται για τέταρτη συνεχή χρονιά η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Η 55χρονη Μέρκελ επιβραβεύτηκε για την αυστηρή οικονομική πολιτική που ακολούθησε, όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τους διογκούμενους προϋπολογισμούς της οποίας κατάφερε να συγκρατήσει, ενώ της αναγνωρίζονται οι καινοτόμες μεταρρυθμίσεις στα συστήματα υγείας και φορολόγησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δεύτερη θέση της λίστας του Forbes βρίσκεται η Σίλα Μπερ, πρόεδρος της Υπηρεσίας Ελέγχου του Χρηματοοικονομικού Τομέα των ΗΠΑ, η οποία επέβλεψε το κλείσιμο 77 τραπεζών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Η επικεφαλής της ΡepsiCo, Ίντρα Νούγι, και η βρετανίδα Σίνθια Κάρολ της εταιρείας μεταλλευμάτων Anglo American plc, βρίσκονται στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Την 11η θέση καταλαμβάνει η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες, και την 13η η πρόεδρος του ινδικού Κόμματος του Κογκρέσου, Σόνια Γκάντι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Χίλαρι Κλίντον βρίσκεται στην 36η θέση της λίστας των 100 ισχυρότερων γυναικών του πλανήτη, ενώ η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, βρίσκεται στην 40η θέση. Η πρώτη ισπανόφωνη στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, Σόνια Σοτομαγιόρ, καταλαμβάνει την 54η θέση.

Αντίθετα, η πολυεκατομμυριούχος Όπρα Γουίνφρεϊ, η γυναίκα που κατέκτησε την κορυφή της λίστας με τις πλουσιότερες γυναίκες του πλανήτη, καταλαμβάνει την 41η θέση, μπροστά από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ της Αγγλίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης