Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη δοκιμαστική πτήση του διαστημόπλοιου «SpaceShip Two», το οποίο μελλοντικά θα μεταφέρει τουρίστες στο διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Virgin Atlantic, Ρίτσαρντ Μπράνσον, παρακολούθησε την πτήση από το έδαφος και δήλωσε ότι «τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να έχουν πάει καλύτερα».

Το διαστημόπλοιο εκτοξεύθηκε μαζί με έναν πύραυλο-φορέα σήμερα το πρωί στις 8 ώρα Ελλάδας από την έρημο Μογιάβε της Καλιφόρνιας. Φτάνοντας σε ύψος περίπου 14.000 μέτρων έγινε η απεμπλοκή του διαστημικού αεροσκάφους από τον πύραυλο και το SpaceShip Two συνέχισε αυτόνομα την πορεία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθως πυροδότησε το διαστημόπλοιο τους δικούς του πυραύλους ώθησης, με αποτέλεσμα να αναπτύξει για κάποιο χρόνο υπερηχητική ταχύτητα και να αυξήσει την απόστασή του από τη Γη στα 17 χιλιόμετρα! Τους χειρισμούς του είχαν αναλάβει δύο πιλότοι, οι οποίοι το προσγείωσαν με ασφάλεια στον προβλεπόμενο διάδρομο.

Ο Μπράνσον ανακοίνωσε, ότι το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν νέες δοκιμές μεγαλύτερης διάρκειας με «τον πολύ ρεαλιστικό στόχο μίας διαστημικής πτήσης έως τα τέλη της χρονιάς».

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης