Αφγανός βίασε και σκότωσε φοιτήτρια, κόρη στελέχους της Κομισιόν

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016, 13:52
Αφγανός βίασε και σκότωσε φοιτήτρια, κόρη στελέχους της Κομισιόν
Συνελήφθη ένας έφηβος Αφγανός για τον βιασμό και τη δολοφονία μιας 19χρονης φοιτήτριας Ιατρικής, κόρης ανώτατου στελέχους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Maria Ladenburger, η οποία προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες της σε κέντρο προσφύγων, βρέθηκε νεκρή στο Φράιμπουργκ στα μέσα Οκτωβρίου. Η νεαρή κοπέλα επέστρεφε με το ποδήλατό της από πάρτι που είχε διοργανώσει το πανεπιστήμιό της στην πόλη Freiburg της Γερμανίας, όταν δέχτηκε την επίθεση μέσα σε ένα μονοπάτι.

Ο δράστης τη βίασε, την έπνιξε και στη συνέχεια πέταξε το άψυχο σώμα της στον ποταμό Dreisam. Το σοκαριστικό περιστατικό συνέβη στις 16 Οκτωβρίου, αλλά αποκαλύψεις για την υπόθεση δόθηκαν στον Τύπο μετά τη σύλληψη του δράστη την περασμένη Παρασκευή.

Ο ύποπτος είναι ένας μετανάστης από το Αφγανιστάν και συνελήφθη, καθώς η αστυνομία βρήκε πάνω στο φουλάρι της κοπέλας το DNA του. Ο δράστης, μόλις 17 ετών, ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του, σύμφωνα τουλάχιστον με την αστυνομία.

Η Maria Ladenburger εργαζόταν εθελοντικά σε καταυλισμό προσφύγων και σπούδαζε ιατρική σε πανεπιστήμιο της πόλης Freiburg. Ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί αν γνώριζε τον δολοφόνο της. Η Maria ήταν κόρη του Dr. Clemens Ladenburger, ο οποίος είναι διακεκριμένος δικηγόρος και νομικός σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στις 26 Οκτωβρίου ο πατέρας της και η μητέρα της Frederika τίμησαν τη μνήμη της με έναν επικήδειο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine»: «Η 19χρονη Maria ήταν η μοναδική ακτίνα φωτός για την οικογένειά μας και έτσι θέλουμε να παραμείνει. Ευχαριστούμε τον Θεό για αυτό το δώρο που μας έκανε. Τώρα ξέρουμε πως είναι ασφαλής μαζί του».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016, 15:20