Ανώμαλη προσγείωση στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013, 07:36
Ανώμαλη προσγείωση στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ
Ένα αεροσκάφος τύπου Airbus 330-300 της εταιρείας Thai Airways βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης του κυριότερου διεθνούς αεροδρομίου της Μπανγκόκ αργά χθες το βράδυ, όταν έσπασε ο μπροστινός τροχός και κατέρρευσε το ρύγχος του κατά την προσγείωση με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 14 επιβάτες, όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.

Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από την Γκουανγκτζού της Κίνας και μετέφερε 288 επιβάτες και 14μελές πλήρωμα. Οι επιβάτες απομακρύνθηκαν με τις φουσκωτές τσουλήθρες εγκατάλειψης του αεροσκάφους και οι 14 τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Μπανγκόκ, σύμφωνα με την Thai Airways.

«Η Διεθνής Πτήση TG 679 της Thai Airways από την Γκουανγκτζού ήταν προγραμματισμένο να προσγειωθεί στο Αεροδρόμιο Σουβαρναμπούμι στις 23:00 τοπική ώρα. Ο μπροστινός τροχός εμφάνισε πρόβλημα την στιγμή που το αεροσκάφος ακουμπούσε στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης με αποτέλεσμα να βγει από αυτόν», αναφέρει η εταιρεία σε e-mail της.

«Εμφανίστηκαν σπίθες κοντά στον δεξιό τροχό προσγείωσης, πλησίον του κινητήρα. Το συμβάν διερευνάται» από Ταϊλανδούς αξιωματούχους της πολιτικής αεροπορίας της χώρας, προσθέτει η ανακοίνωση.

Το υπερσύγχρονο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ, "Σουβαρναμπούμι", ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από 7 χρόνια κι έκτοτε έχει μετατραπεί σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια στην Ασία. Προορισμός για 45 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, σύμφωνα με τις κατασκευαστικές Αρχές, το αεροδρόμιο ήδη εξυπηρετεί 53 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο, ενώ επεκτείνεται περαιτέρω.


Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013, 07:43