Αντιπαράθεση με φόντο τους πρόσφυγες

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009, 07:47
Αντιπαράθεση με φόντο τους πρόσφυγες
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση στην Αυστραλία μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με θέμα τους αιτούντες ασύλου που φτάνουν στη χώρα διά θαλάσσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Australian», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μάλκολμ Τέρνμπουλ, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Κέβιν Ραντ, για προνομιακή μεταχείριση 78 αιτούντων άσυλο από τη Σρι Λάνκα, οι οποίοι εξακολουθούν να παραμένουν στο αυστραλιανό πλοίο «Ocean Viking» στην Ινδονησία, ζητώντας να τους επιτραπεί η είσοδος στην Αυστραλία.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση αρνήθηκε να επιτρέψει την έλευση των αιτούντων άσυλο σε αυστραλιανό έδαφος, αλλά πρότεινε την ταχεία εξέταση των αιτημάτων ασύλου των 78 ατόμων, με την προϋπόθεση ότι θα εγκαταλείψουν το πλοίο.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν πρόκειται για προνομιακή μεταχείριση, στο μέτρο που δεν υπέκυψε στο αίτημα των αιτούντων άσυλο να τους επιτραπεί η είσοδός τους στην Αυστραλία.

Έντονη κριτική εξάλλου δέχτηκε η κυβέρνηση και λόγω της αναβολής της επίσκεψης στην Αυστραλία του Προέδρου της Ινδονησίας Δρα Yudhoyono, γεγονός που ερμηνεύεται ως ένδειξη κρίσης των σχέσεων Αυστραλίας - Ινδονησίας, όπως επισημαίνει το δίκτυο «SBS».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009, 07:50