Απεργία εργαζομένων στο TV5 Monde

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012, 17:38
Απεργία εργαζομένων στο TV5 Monde
Πολλά εργατικά συνδικάτα εργαζομένων στο τηλεοπτικό δίκτυο TV5 Monde προανήγγειλαν σήμερα απεργιακές κινητοποιήσεις στις 15 Οκτωβρίου, με στόχο να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους σχετικά με την αβεβαιότητα που περιβάλλει την προσάρτησή τους στη France Televisions, στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των Εξωτερικών Οπτικοακουστικών μέσων της Γαλλίας (AEF).

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε στα μέσα ενημέρωσης πως επιθυμεί να ανακτήσει η France Televisions το 49% του μερίσματος που διατηρούσε η AEF στο μετοχικό κεφάλαιο του TV5 Monde.

Η France Televisions ήδη κατέχει το 12,58% του κεφαλαίου της TV5 Monde, η AEF το 49%, τα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά μέσα του Βελγίου (RTBF) και της Ελβετίας (SSR )από 11,11% αντίστοιχα, το Radio Canada το 6,67% το Tele Quebec το 4,44%, το Arte France το 3,29% και το Εθνικό Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών μέσων το 1,74%.

Διάφοροι άλλοι κοινωνικοί φορείς διαθέτουν το 0,06% του κεφαλαίου.

Το διασυλλογικό όργανο CDFT-CGT-SUD προκήρυξε 24ωρη επαναλαμβανόμενη απεργία.
Επίσης τα συνδικάτα συνεκάλεσαν γενική συνέλευση για τις 2 Οκτωβρίου.

Κατά τη γνώμη της εκπροσώπου της CGT Βανεσά Πουαγιέ, η αναδιοργάνωση της AEF «γίνεται πλήρως εν κρυπτώ». Η αποστολή μας είναι διεθνής και γαλλόφωνη και σαφώς όχι μόνον γαλλική. Δεν επιθυμούμε να απορροφηθούμε, να κανιβαλισθούμε, από έναν μεγάλο όμιλο όπως η France Televisions, η οποία βρίσκεται σε κάπως παραπαίουσα κατάσταση», όσον αφορά τον προϋπολογισμό της, υποστήριξε η ίδια.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012, 17:38