Σε απεργία κατέβηκαν από σήμερα οι μηχανοδηγοί της βελγικής σιδηροδρομικής εταιρείας SNCB, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το χθεσινό σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Χαλ, κατά την διάρκεια του οποίου ένας συνάδελφός τους σκοτώθηκε, μαζί με 17 επιβάτες.

Ο αποκλεισμός πολλών σιδηροδρομικών εγκαταστάσεων, όπως στη Λιέγη, τη Ναμίρ και το Σαρλερουά, απειλεί να επηρεάσει σοβαρά την κίνηση τόσο στις τοπικές όσο και τις διεθνείς σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το SNCB, η συμμετοχή στην απεργία είναι ευρεία και έχουν σημειωθεί πολλές καθυστερήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων.

Τα συνδικάτα CGSP και SLFP δεν έχουν ανάμειξη στην αυθόρμητη απεργιακή κινητοποίηση, αλλά, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Belga, δηλώνουν ότι κατανοούν τη φόρτιση των μηχανοδηγών, με τους οποίους ενώθηκε το βοηθητικό προσωπικό των σιδηροδρόμων.

Οι απεργοί καταγγέλλουν την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας, οι οποίες είναι πιθανόν να οδηγήσουν, όπως δηλώνουν, σε δυστυχήματα όπως η χθεσινή μετωπική σύγκρουση στο Χαλ, προάστιο νοτιοδυτικά των Βρυξελλών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και η έρευνα δεν βρίσκεται παρά στην αρχή της, εικάζεται ότι ένας από τους δύο μηχανοδηγούς παραβίασε ερυθρό σηματοδότη.

Διαβάστε επίσης:
Τραγωδία από σύγκρουση τρένων στο Βέλγιο, 15 Φεβρουαρίου 2010, 11:25

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης