Βγήκε από τη φυλακή του Ιράν, όπου κρατούνταν από την 1η Ιουλίου, η 24χρονη Γαλλίδα καθηγήτρια, Clotilde Reiss, λόγω της συμμετοχής της στις μετεκλογικές διαδηλώσεις. Ωστόσο θα παραμείνει υπό δικαστική επιτήρηση και θα “φιλοξενηθεί” στην πρεσβεία της Γαλλίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Bernard Kouchner διευκρίνισε μέσω ανακοινωθέντος, ότι η Clotilde Reiss παραμένει υπό δικαστική επιτήρηση. Νωρίτερα αποκάλυψε ότι η Γαλλία κατέβαλε εγγύηση για την αποφυλάκιση της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Αναμένοντας ότι η αθωότητά της θα αναγνωρισθεί, η Clotilde Reiss θα φιλοξενηθεί στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Τεχεράνη, που της προσφέρει όλη την απαραίτητη υποστήριξη, ώστε να προετοιμάσει την υπεράσπισή της και να αναγνωριστεί η αθωότητά της.

Ο πρόεδρος Nicolas Sarkozy συνομίλησε μαζί της τηλεφωνικώς μόλις βγήκε από τη φυλακή.

“Της εξέφρασε τη χαρά του και την πλήρη υποστήριξή του καθώς και όλων των Γάλλων που παρακολούθησαν με ανησυχία τη σύλληψή της, και τη δικαστική διαδικασία στην οποία υποβλήθηκε. Επισήμανε την αξιοπρέπεια και το θάρρος με το οποίο η Reiss αντιμετώπισε αυτή τη δοκιμασία” αναφέρει το ανακοινωθέν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Οι γαλλικές Aρχές απαιτούν τώρα όπως τεθεί το ταχύτερο τέρμα στη δικαστική διαδικασία εις βάρος της Κλοτίλντ Ράις και της κ. Ναζάκ Ασφχάρ την οποία τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει”, προσθέτει η προεδρία.

Η νεαρή πανεπιστημιακός, η οποία δίδασκε Γαλλικά στο Πανεπιστήμιο του Ισφαχάν, κατηγορείται ότι έλαβε μέρος σε διαδηλώσεις που ακολούθησαν την αμφιλεγόμενη επανεκλογή στην προεδρία του Mahmoud Ahmadinejad, ότι συγκέντρωσε πληροφορίες και “ενθάρρυνε τους ταραξίες”, σύμφωνα με την ιρανική δικαιοσύνη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης