Αποχωρεί o Ντάουνερ από τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

Αποχωρεί o Ντάουνερ από τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό
Δεν έφεραν αποτέλεσμα οι χθεσινές επαφές του ειδικού συμβούλου του γγ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, με τους διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής πλευράς, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οσμάν Ερτούγ, για συμφωνία στο κείμενο κοινού ανακοινωθέντος για να αρχίσουν οι συνομιλίες στο κυπριακό.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» η επίσκεψη, που πραγματοποιεί αυτή τη περίοδο στην Κύπρο, ο Αλεξάντερ Ντάουνερ είναι η τελευταία υπό την ιδιότητα του ειδικού συμβούλου του γγ των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο Αυστραλός διπλωμάτης, τερματίζει την αποστολή του στην Κύπρο και αναμένεται να αναλάβει επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της χώρας του σε σημαντική πρωτεύουσα.

Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, περιορίστηκε να δηλώσει στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του Σίγμα ότι: «Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις άοκνες προσπάθειες, όσο καιρό χρειαστεί, για να βρούμε τη φόρμουλα εκείνη για επανέναρξη των συνομιλιών, με προοπτικές επιτυχίας και όχι για τη διεξαγωγή συνομιλιών χάριν των συνομιλιών».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014, 10:57