Αποχώρησε τη Δευτέρα από την κυπριακή ΑΟΖ το γεωτρύπανο Γιαβούζ, το οποίο από τα μέσα Ιανουαρίου βρισκόταν στο τεμάχιο 8. Το τουρκικό γεωτρύπανο βρίσκεται πλέον σε περιοχή απέναντι από την Πρίγκηπο, νότια της Κωνσταντινούπολης.

Υπενθυμίζεται ότι το γεωτρύπανο Γιαβούζ βρέθηκε για πρώτη φορά στις 19 Ιανουαρίου στο τεμάχιο 8, το οποίο βρίσκεται απέναντι από τη Λεμεσό, σε απόσταση 100 ναυτικών μιλίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε την έναρξη της τρίτης γεώτρησης από το πλωτό γεωτρύπανο Γιαβούζ στα νότια της Κύπρου, κάνοντας λόγο για δικαιώματα των Τ/Κ σε όλη τη θάλασσα που περιβάλλει την Κύπρο, όπως αναφέρει το ΣΙΓΜΑ.

«Το γεωτρύπανό μας Γιαβούζ την περασμένη Παρασκευή μετακινήθηκε στο αδειοδοτημένο τεμάχιο G στα νότια του νησιού για να πραγματοποιήσει την τρίτη του γεώτρηση, στο πλαίσιο της άδειας που παραχώρησε η “κυβέρνηση της ΤΔΒΚ” (όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος) στα Τουρκικά Πετρέλαια το 2011. Ως συνιδιοκτήτες του νησιού οι Τ/Κ έχουν τουλάχιστον τα ίδια δικαιώματα που έχουν και οι Ε/Κ σε αυτή την περιοχή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την 26η Δεκεμβρίου 2019 το Yavuz δεν έστελνε σήμα τοποθεσίας και δεν ήταν δυνατός ο εντοπισμός του στο marine traffic. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης