Ο 59χρονος Φάμπιο Μισερόνι και ο 28χρονος γιος του Κρίστιαν, έκαναν πεζοπορία την περασμένη εβδομάδα σε μονοπάτι πεζοπορίας στην περιοχή Τρεντίνο της Ιταλίας, όταν μια καφέ αρκούδα ξαφνικά τους επιτέθηκε.

Το ζώο, όπως αναφέρει το CNN, δάγκωσε το πόδι του γιου πριν ο πατέρας προλάβει να πηδήξει στην πλάτη της αρκούδας για να μπορέσει να βοηθήσει τον γιο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αρκούδα άρχισε αμέσως να πάλλεται, με αποτέλεσμα να ρίξει κάτω τον 59χρονο και να σπάσει το πόδι του σε τρία διαφορετικά σημεία. 

Την ίδια ώρα, ο γιος του άρχισε να χτυπάει παλαμάκια για να τραβήξει την προσοχή του ζώου, το οποίο τελικά έτρεξε πίσω στο δάσος.

Μετά την επίθεση στους δύο άνδρες, ο κυβερνήτης του Τρεντίνο, υπέγραψε διάταγμα που επέτρεπε την αιχμαλωσία και ευθανασία της αρκούδας, την οποία οι Αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν μέσα από τα ίχνη DNA που άφησε στα θύματά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, πληθαίνουν οι εκκλήσεις που ζητούν να μην πειράξουν την αρκούδα, σε συνδυασμό με τη δράση της ιταλικής οργάνωσης για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων, Animalisti Italiani και το World Wide Fund for Nature που ζητούν από την τοπική κυβέρνηση να μην καταδικαστεί η αρκούδα σε θανατική ποινή μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για την επίθεση.

Περισσότερα από 15.000 άτομα έχουν υπογράψει έως τώρα για άμεση ανάκληση της θανατικής ποινής, ενώ και ο Ιταλός υπουργός Περιβάλλοντος ζήτησε επίσης να μην πειράξουν την αρκούδα, λέγοντας πως μπορεί να ήταν απλώς μία μητέρα που ήθελε να προστατεύσει τα μικρά της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης