Νεκροί είναι τέσσερις μαχητές της Αλ Σαμπάμπ ύστερα από αεροπορική επιδρομή μη επανδρωμένου μαχητικού αεροσκάφους των Η.Π.Α. στο νότιο τμήμα της Σομαλίας, μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου με το αεροπλάνο να καταστρέφει δύο οχήματα αυτοκινητοπομπής σε μια περιοχή, γνωστή ως Κ60, 60 χλμ. νότια της πρωτεύουσας Μογκαντίσου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Πολεμική Αεροπορία των Η.Π.Α. πραγματοποιεί επιθέσεις στη Σομαλία σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη δράση της ένοπλης οργάνωσης η οποία συνεχίζει να ελέγχει σημαντικό τμήμα της αφρικανικής χώρας. Τον περασμένο Ιανουάριο ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση για την απελευθέρωση δύο μελών ΜΚΟ οργάνωσης τα οποία βρίσκονταν στα χέρια πειρατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε λίγα μόλις 24ωρα μετά την ομιλία του πρωθυπουργού της χώρας, Abdiweli Mohamed Ali, στη διάρκεια διάσκεψης για την κατάσταση στη Σομαλία, όπου ξεκαθάρισε πως δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο να ενταθούν οι επιχειρήσεις των ξένων δυνάμεων στο έδαφος της χώρας του.

«Παραμένουμε ανοικτοί σε λύσεις προκειμένου να μπορέσει να αποκατασταθεί η ειρήνη και η ασφάλεια», είχε πει.

Την ίδια στιγμή οι δυνάμεις της Κένυας που επιχειρούν από τον περασμένο Οκτώβριο στην αφρικανική χώρα, ύστερα από την αύξηση των απαγωγών ξένων υπηκόων στο έδαφός της, πραγματοποίησαν την Πέμπτη εκτεταμένες επιχειρήσεις κοντά στα σύνορα των δύο κρατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Δεσμεύσεις της Δύσης για καταπολέμηση της πείνας και της πειρατείας στη Σομαλία, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012, 01:35
Τους έσωσαν οι «Φώκιες», Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012, 04:13
 
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης