Άσαντ: Αποτρέψαμε τα σχέδια της Δύσης

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017, 17:31
Άσαντ: Αποτρέψαμε τα σχέδια της Δύσης
Η μάχη συνεχίζεται δήλωσε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, λέγοντας ότι μολονότι η χώρα του απέτρεψε τα σχέδια της Δύσης για την ανατροπή του, ο στρατός δεν έχει ακόμη νικήσει τους ηττημένους αντάρτες και ότι η μάχη συνεχίζεται.

Σε ομιλία του προς τα μέλη του διπλωματικού σώματος, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ο Σύρος πρόεδρος είπε ότι μολονότι υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι πλησιάζει η νίκη, μετά από εξίμισι χρόνια εμφυλίου πολέμου, «η μάχη συνεχίζεται». «Το πού θα πάμε μετά και αν θα καταστεί δυνατόν να μιλήσουμε για νίκη... αυτό είναι άλλο θέμα», πρόσθεσε.

Όπως είπε, η άμεση οικονομική, πολιτική και στρατιωτική υποστήριξη που παρείχαν στη Δαμασκό το Ιράν, η Ρωσία και η σιϊτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου επέτρεψε να σημειωθούν νίκες στο πεδίο των μαχών αλλά και να ελαττωθεί το βάρος του πολέμου. Η παύση των εχθροπραξιών, που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση της Μόσχας, βοήθησε να τερματιστεί η αιματοχυσία και ανάγκασε τους «τρομοκράτες» να παραδόσουν τα όπλα τους και να τους δοθεί αμνηστία από το κράτος», συνέχισε.

Αναφερόμενος στις διπλωματικές σχέσεις της Συρίας με τον υπόλοιπο κόσμο, ο Άσαντ είπε ότι οι χώρες που επιθυμούν να ξανανοίξουν την πρεσβεία τους στη Δαμασκό ή να συνεργαστούν με το καθεστώς θα πρέπει να διακόψουν «κάθε σχέση με την τρομοκρατία». Το καθεστώς χαρακτηρίζει «τρομοκράτες» τόσο τους αντάρτες όσο και τους τζιχαντιστές.

«Δεν είμαστε απομονωμένοι, όπως νομίζουν. Η αλαζονεία τους τούς κάνει να πιστεύουν κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έκλεισαν τις πρεσβείες τους στη Δαμασκό όταν ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος, το 2011.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017, 17:35