Το υπουργείο Δημόσιας Υγείας του Ισημερινού ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι κατέγραψε 12 θανάτους εξαιτίας του COVID-19 και 498 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού να αυξάνεται έτσι σε 3.108 νεκρούς επί συνόλου 36.756 μολύνσεων.

Ωστόσο, ο πραγματικός απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας ενδέχεται να είναι πολύ πιο βαρύς, καθώς οι υγειονομικές αρχές θεωρούν πως σχεδόν 2.000 θάνατοι «πιθανόν» οφείλονταν στον COVID-19, χωρίς όμως να έχει επαληθευτεί αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επαρχία Γουάγιας (νοτιοδυτικά) παραμένει επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα, με 13.787 κρούσματα (+217) και 1.362 θανάτους. Η Γουαγιακίλ, πρωτεύουσα της επαρχίας και οικονομική πρωτεύουσα του Ισημερινού, είναι το αστικό κέντρο της χώρας που έχει υποστεί το σκληρότερο χτύπημα, με 9.606 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης.

Και οι 24 επαρχίες του Ισημερινού έχουν καταγράψει κρούσματα, ακόμη και τα νησιά Γκαλαπάγκος.

Τις τελευταίες ημέρες, αρκετές περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους και η Γουαγιακίλ, άρχισαν να χαλαρώνουν τα μέτρα περιορισμού με σκοπό να ξαναρχίσει κάποια οικονομική δραστηριότητα. Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι οι πτήσεις εσωτερικού και οι διεθνείς πτήσεις θα ξαναρχίσουν από την 1η Ιουνίου στις 00:00 (τοπική ώρα· 08:00 ώρα Ελλάδας). Ωστόσο διευκρίνισαν ότι δεν θα επαναληφθούν όλες οι πτήσεις, παρά το 30% του συνόλου, ενώ οι ταξιδιώτες θα καλούνται να προσκομίζουν ιατρικά πιστοποιητικά που θα βεβαιώνουν ότι δεν έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 κατόπιν εξετάσεων που θα πρέπει να έχουν γίνει το μέγιστο 72 ώρες πριν από την επιβίβασή τους στην πτήση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης