Δανία: Το διαβατήριο εμβολιασμού θα καθορίσει το περαιτέρω άνοιγμα της οικονομίας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021, 11:19
Δανία: Το διαβατήριο εμβολιασμού θα καθορίσει το περαιτέρω άνοιγμα της οικονομίας

Η Δανία συμφώνησε να χαλαρώσει περαιτέρω τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό τον επόμενο μήνα επιτρέποντας το άνοιγμα των κομμωτηρίων, των σπα και άλλων υπηρεσιών, ενώ τα εστιατόρια και οι κινηματογράφοι θα ανοίξουν εκ νέου τον Μάιο, ανάλογα με τη χρήση των «διαβατηρίων» εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, που θα αναφέρουν αν ο κάτοχός τους έχει εμβολιαστεί, έχει νοσήσει στο παρελθόν ή έχει υποβληθεί σε τεστ τις τελευταίες 72 ώρες.

Η Δανία έχει σταδιακά ανοίξει την οικονομία της, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων έχει μειωθεί έπειτα από τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν τον Δεκέμβριο για την αντιμετώπιση της περισσότερο μεταδοτικής παραλλαγής του στελέχους του ιού.

Σύμφωνα με το σχέδιο που συμφωνήθηκε στο κοινοβούλιο της χώρας αργά χθες το βράδυ, από τις 6 Απριλίου περισσότεροι μαθητές θα επιστρέψουν στις τάξεις τους, ενώ θα ανοίξουν μεταξύ άλλων και τα στούντιο για τατουάζ.

Τα εμπορικά κέντρα θα επαναλειτουργήσουν στις 12 Απριλίου, ενώ η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα παρατείνει τα παρόντα πακέτα οικονομικής βοήθειας μέχρι τον Ιούλιο. Η χώρα έχει καταγράψει 226.277 κρούσματα κορωνοϊού και 2.402 θανάτους που συνδέονται με την Covid-19 από την αρχή της πανδημίας τον περασμένο χρόνο.


Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021, 11:38