Η κυβέρνηση του Κιργιστάν πρόκειται να αποφασίσει σήμερα εάν θα κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε δύο από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας των 6,5 εκατομμυρίων κατοίκων, καθώς καταγράφεται αναζωπύρωση της πανδημίας του κορωνοϊού, γνωστοποίησε το Υπουργείο Υγείας.

Η πρώην σοβιετική δημοκρατία είχε ήδη κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης όταν άρχιζε η πανδημία, η οποία όμως τερματίστηκε τον Μάιο. Στο πλαίσιο αυτό είχαν επιβληθεί lockdown και απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας σε διάφορες πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Μπισκέκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της χώρας Σααρανμπάι Ζεενμπέκοφ υποχρεώθηκε να απουσιάσει από τη στρατιωτική παρέλαση στη Ρωσία για να τιμηθεί η νίκη στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς δύο μέλη της συνοδείας του στην πτήση προς τη Μόσχα διαγνώστηκε πως έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 με την άφιξή τους. Ο Ζεενμπέκοφ και άλλα μέλη της αντιπροσωπείας, που επέστρεψαν στην Μπισκέκ, τελούν σε απομόνωση εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τεστ στα οποία υποβλήθηκαν, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης