Δεν έχει τέλος η εκατόμβη νεκρών χοίρων στη Σανγκάη

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013, 09:26
Δεν έχει τέλος η εκατόμβη νεκρών χοίρων στη Σανγκάη
Ο αριθμός των νεκρών χοίρων που επιπλέουν στον ποταμό Χουανγκπού, ο οποίος διαρρέει τη Σανγκάη, διπλασιάστηκε μέσα σε δύο ημέρες και ανήλθε σε 6.000, σύμφωνα με τις Αρχές της πόλης.

Συνολικά 5.916 νεκρά ζώα - ορισμένα από αυτά με βάρος πολλών δεκάδων κιλών - περισυνελέγησαν από τον ποταμό, όπως ανακοίνωσε η δημαρχία της Σανγκάης αργά το βράδυ της Τρίτης.

Τα ύδατα του ποταμού Χουανγκπού χρησιμοποιούνται για την παροχή του 22% του πόσιμου νερού για τους 23 εκατομμύρια κατοίκους της μεγαλούπολης. Τα νεκρά ζώα είναι πιθανόν να πετάχτηκαν στο ποτάμι από κτηνοτρόφους της νομαρχίας Ζιανσίνγκ (σ.σ.: που ανήκει στην επαρχία Ζετσιάνγκ), εκτιμούν οι Αρχές, χωρίς όμως να μπορούν να διευκρινίσουν από ποια ασθένεια πέθαναν.

«Δεν αποκλείουμε την πιθανότητα τα ζώα να προέρχονται από το Ζιασίνγκ, όμως δεν είμαστε σίγουροι» δήλωσε εκπρόσωπος της περιοχής. «Δεν γνωρίζουμε πού εκτρέφονταν, συνεπώς θα μπορούσαν να προέρχονται από κάπου αλλού» πρόσθεσε. Οι αρμόδιες Αρχές της Σανγκάης ελέγχουν συνεχώς την ποιότητα των υδάτων του ποταμού και, όπως ανακοίνωσαν, δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη μόλυνσης.

Ο ποταμός Χουανγκπού είναι παγκοσμίως γνωστός, αφού κυλά κατά μήκος του Μπουντ - της Λεωφόρου της Σανγκάης όπου βρίσκονται εξαιρετικά κτήρια αποικιακού ρυθμού που ανεγέρθηκαν τη δεκαετία του' 30. Πάνω στο ποτάμι βρίσκεται επίσης και η συνοικία Πουντόνγκ, γνωστή για τους ουρανοξύστες της, που αποτελούν σύμβολα της οικονομικής άνθησης της Κίνας.

Πηγή: ΑΠΕ
Φωτογραφίες:

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013, 09:56