Δεν έχουν τέλος οι συγκρούσεις στην Υεμένη

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2012, 01:11
Δεν έχουν τέλος οι συγκρούσεις στην Υεμένη
Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο στη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε ομάδα ενόπλων και δυνάμεις του κυβερνητικού στρατού, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε ότι οι μάχες σημειώθηκαν στην επαρχία Αμπιάν, με τους νεκρούς να θεωρούνται μέλη της Αλ Κάιντα. Δύο στρατιώτες οδηγήθηκαν με ελαφρά τραύματα στο νοσοκομείο. Οι συγκρούσεις φαίνεται να ξεκίνησαν ύστερα από την απόπειρα δολοφονίας ενός φυλάρχου της περιοχής από δυνάμεις του κυβερνητικού στρατού.

Οι μάχες ανάμεσα σε στρατιώτες και ενόπλους δεν αποτελούν σπάνιο φαινόμενο στη φτωχότερη χώρα του Αραβικού Κόλπου. Τον περασμένο Ιούνιο, 17 μαχητές της Αλ Κάιντα και τουλάχιστον 2 στρατιώτες σκοτώθηκαν στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών. Η περίοδος της πολιτικής αβεβαιότητας που υπήρχε τόσο κατά τη διάρκεια της εξέγερσης για την απομάκρυνση από την εξουσία του τότε προέδρου της χώρας, Ali Abdullah Saleh, όσο και μετά τη μεταβίβαση της εξουσίας στον αντιπρόεδρο, δημιούργησε το πρόσφορο έδαφος για την ενίσχυση οργανώσεων που δρουν ανεξάρτητα από την κεντρική διοίκηση. Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάζονται κυρίως στο νότιο και ανατολικό τμήμα της Υεμένης.Στις επιχειρήσεις του κυβερνητικού στρατού συνδράμουν αρκετά συχνά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των Η.Π.Α. (UAV).

Διαβάστε επίσης:
Νεκροί Ισλαμιστές μαχητές στην Υεμένη, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2012, 02:35
Νυχτερινές επιδρομές στην Υεμένη, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Αυγούστου 2012, 03:27
Υεμένη: Πάνω από 60 νεκροί μέσα σε τρεις ημέρες, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012, 01:19
Ικανοποίηση για την πολιτική μετάβαση στην Υεμένη, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012, 02:07

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2012, 01:32