«Δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες τραυματίες»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Απριλίου 2013, 08:51
«Δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες τραυματίες»
Σε συνεχή επικοινωνία με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τις τοπικές Αρχές στη Μασαχουσέτη βρίσκονται η πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον και το Γενικό Προξενείο στη Βοστώνη, για να διερευνήσουν κατά πόσο μπορεί να υπάρχουν Έλληνες τραυματίες από τις χθεσινοβραδινές εκρήξεις κοντά στη γραμμή του τερματισμού του ιστορικού Μαραθωνίου της Βοστώνης.

«Δεν υπάρχει, τουλάχιστον μέχρι τώρα, καμία επίσημη πληροφορία για Έλληνα τραυματία» δήλωσε ο πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Χρίστος Παναγόπουλος.

«Από την πρώτη στιγμή παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή, τόσο με τις τοπικές Αρχές όσο και με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ» ανέφερε ο κ. Παναγόπουλος σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνοντας ότι «πρώτα απ' όλα, θελήσαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας και στη συνέχεια να διερευνήσουμε το ενδεχόμενο αν υπάρχει Έλληνας πολίτης ή άτομο ελληνικής καταγωγής ανάμεσα στους τραυματίες».

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός του χθεσινού τρομοκρατικού χτυπήματος στη Βοστώνη - για το οποίο δεν έχει αναλάβει κανείς την ευθύνη - είναι τρεις νεκροί, ανάμεσά τους ένα οκτάχρονο αγόρι, και 144 τραυματίες, μεταξύ των οποίων οκτώ παιδιά.

Σύμφωνα με τις Αρχές, 17 από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ οκτώ έχουν υποστεί σοβαρούς ακρωτηριασμούς.

Διαβάστε επίσης: Μακελειό στη Βοστώνη, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Απριλίου 2013, 00:18

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Απριλίου 2013, 09:02