Η μικρή ιταλική αριστερή συνδικαλιστική οργάνωση «Unione Sindacale di Base» (Συνδικαλιστική Ένωση Βάσης) διαδήλωσε σήμερα το απόγευμα, σε μικρή απόσταση από την είσοδο της Ελληνικής Πρεσβείας της Ρώμης. Σε σύντομο ανακοινωθέν που μοίρασε η USB «ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει τα οικονομικά μέτρα που εφαρμόζονται και να μην υιοθετήσει τα αιτήματα τη Τρόικας, που θα έφερναν μια περαιτέρω κοινωνική καταστροφή τεραστίων διατάσεων».

Τα περίπου είκοσι μέλη του συνδικάτου που διαδήλωσαν κοντά στην ελληνική πρεσβεία, είχαν αναρτήσει πανό με το σύνθημα «αλληλεγγύη προς τους Έλληνες εργαζόμενους που αγωνίζονται. Την κρίση πρέπει να την πληρώσουν τα αφεντικά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ηγετικό στέλεχος του USB Εμίντια Πάπι, τόνισε επίσης ότι «πέρα από την αλληλέγγυα στάση προς τους Έλληνες εργαζόμενους που υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους, και προς το «ΠΑΜΕ», η σημερινή κινητοποίηση αφορά και την κατάσταση στην Ιταλία, όπου εγκρίθηκε πρόσφατα πακέτο έκτακτων οικονομικών μέτρων και μπορεί να μην έγιναν απολύσεις, αλλά προωθούνται με μεγάλη ταχύτητα οι ιδιωτικοποιήσεις δεκάδων οργανισμών».

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης