Διαφθορά και ναρκωτικά στο επίκεντρο συνομιλιών Ομπάμα-Καρζάι

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010, 22:03
Διαφθορά και ναρκωτικά στο επίκεντρο συνομιλιών Ομπάμα-Καρζάι
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, στην πρώτη του επίσκεψη στο Αφγανιστάν, τόνισε στον Αφγανό ομόλογό του, Χαμίντ Καρζάι, ότι οι ΗΠΑ αναμένουν μεγαλύτερη προσπάθεια στον τομέα της καταπολέμησης των ναρκωτικών και της διαφθοράς.

Η πάταξη της διαφθοράς στην αφγανική κυβέρνηση και της διακίνησης ναρκωτικών, τα έσοδα από τα οποία αποτελούν πηγή χρηματοδότησης ανταρτών, ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν κατά τις συνομιλίες των δύο προέδρων, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Από την πλευρά του, ο Καρζάι ευχαρίστησε τον Ομπάμα για την αμερικανική υποστήριξη που έχει η χώρα του τα τελευταία οκτώ χρόνια και είπε ότι ελπίζει πως η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί για ένα ισχυρό Αφγανιστάν, που θα μπορεί να εγγυηθεί μόνο του την ασφάλειά του.

Την ίδια ώρα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωνε ότι ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, θα γίνει δεκτός στην Ουάσινγκτον, στις 12 Μαΐου.

Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, Ρόμπερτ Γκιμπς, που συνοδεύει τον Μπαράκ Ομπάμα στο 24ωρο αυτό ταξίδι στο Αφγανιστάν, προέβη στην ανακοίνωση αυτή μέσω της υπηρεσίας Twitter στο διαδίκτυο.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010, 22:03