Η αύξηση των βίαιων αντιαμερικανικών ενεργειών στο Αφγανιστάν την τελευταία εβδομάδα θα πρέπει να ωθήσει την Ουάσινγκτον να διπλασιάσει τις προσπάθειές της και όχι να αποσύρει τα στρατεύματά της από τη χώρα αυτή, υποστηρίζει ο πρέσβης των Η.Π.Α. στην Καμπούλ.

«Η ένταση αυξάνεται και πιστεύω ότι θα πρέπει να την αφήσουμε να περιοριστεί, ώστε να επιστρέψουμε σε μια πιο φυσιολογική ατμόσφαιρα και να συνεχίσουμε» τη δουλειά, είπε ο Αμερικανός διπλωμάτης Ράιαν Κρόκερ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα βίαια επεισόδια έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες ημέρες, αφότου έγινε γνωστό ότι αντίτυπα του Κορανίου κάηκαν τη νύχτα της περασμένης Δευτέρας προς την Τρίτη στην αμερικανική στρατιωτική βάση του Μπάγκραμ, στα βόρεια της Καμπούλ.

Σήμερα επτά Αμερικανοί στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων τραυματίστηκαν, όταν διαδηλωτές έριξαν μια χειροβομβίδα σε στρατόπεδο του ΝΑΤΟ στην επαρχία Κουντούζ.

Το Σάββατο, δύο Αμερικανοί σύμβουλοι του ΝΑΤΟ σκοτώθηκαν μέσα στο Υπουργείο Εσωτερικών, στην πρωτεύουσα, υποχρεώνοντας τη Συμμαχία να αποσύρει το προσωπικό της από τα αφγανικά υπουργεία. Την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης