Διαζύγιο ζητά 12χρονο κορίτσι από τον 80χρονο σύζυγό του

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2010, 17:16
Διαζύγιο ζητά 12χρονο κορίτσι από τον 80χρονο σύζυγό του
Να χωρίσει θέλει το 12χρονο κορίτσι από τον 80χρονο σύζυγό του, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου, που προσέλαβε η Επιτροπή υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Σαουδικής Αραβίας.

Το κορίτσι από το Μπουραϊντάχ, συντηρητική πόλη κοντά στην πρωτεύουσα Ριάντ, παντρεύτηκε με τον ηλικιωμένο ξάδελφο του πατέρα της στα τέλη του περσινού έτους και ο γαμπρός έδωσε για τη νύφη, όπως είναι η παράδοση ένα ποσό, το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση ανερχόταν σε 85.000 ριάλ (περίπου 22.670 δολάρια), προσέθεσε ο δικηγόρος Σάλταν μπιν Ζάχιμ.

Σύμφωνα με τον μπιν Ζάχιμ, η μητέρα του κοριτσιού είχε υποβάλει αίτηση διαζυγίου εκ μέρους της κόρης της, αλλά, έπειτα από μια δεύτερη ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο στις αρχές του Φεβρουαρίου, την είχε αποσύρει χωρίς να αιτιολογήσει την απόφασή της.

Στη συνέχεια ανέλαβε την υπόθεση η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Σαουδικής Αραβίας και υπέβαλε εκ νέου αίτηση διαζυγίου εκ μέρους του 12χρονου κοριτσιού, διευκρίνισε ο Ζάχιμ.

«Αναμείχθηκα στην υπόθεση αυτή, επειδή πρόκειται για ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων», κατέληξε.

Είναι η πρώτη φορά που η επιτροπή αυτή παρεμβαίνει σε μια περίπτωση γάμου παιδιού στο Βασίλειο, καθώς το θέμα αυτό εθεωρείτο μέχρι σήμερα "οικογενειακή υπόθεση» και ότι δεν ανήκε στη σφαίρα των καθηκόντων της επιτροπής.

Η προσπάθεια αυτή θα βοηθήσει, σύμφωνα με την οργάνωση, στην απαγόρευση των γάμων παιδιών στη Σαουδική Αραβία, όπου δεν ισχύει κάποιο ελάχιστο όριο ηλικίας για τους γάμους. Επίσης στο Βασίλειο αυτό την κηδεμονία των κοριτσιών έχουν οι πατεράδες, οι οποίοι και αποφασίζουν ποιον και πότε θα παντρευτούν οι κόρες τους.
Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2010, 17:16