Δημοσκόπηση: Ο Μελανσόν έχασε 3 μονάδες με τις δηλώσεις του μετά τις εκλογές

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017, 08:51
Δημοσκόπηση: Ο Μελανσόν έχασε 3 μονάδες με τις δηλώσεις του μετά τις εκλογές
Ύστερα από τέσσερις μέρες σιωπής, ο Ζαν Λικ Μελανσόν αναμένεται να μιλήσει σήμερα, μέσω της πλατφόρμας του κινήματός του στο διαδίκτυο. Η παρέμβασή του προβλέπεται για τις 12:00 ώρα Ελλάδας.

Σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση Odoxa για το συγκρότημα France Info, το 45% των Γάλλων εκτιμούν ότι ο Ζαν Λικ Μελανσόν είναι αυτός που ενσαρκώνει καλύτερα την αριστερά.

Το κίνημά του « η Ανυπότακτη Γαλλία» ( la France insoumise) είναι πλέον η τέταρτη πολιτική δύναμη στη χώρα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, για το 35% των ερωτηθέντων η «Ανυπότακτη Γαλλία» προηγείται του Σοσιαλιστικού κόμματος που συγκεντρώνει το 14%, του κινήματος «Εμπρός» του Εμμανουέλ Μακρόν με 11%, του κόμματος «Ευρώπη-Οικολογία- Πράσινοι» 2% και των δύο ακροαριστερών κόμματων που είχαν υποψηφίους (Φιλίπ Πουτου και Ναταλί Αρτό ) που συγκεντρώνουν μόλις το 1%.

Η προσωπικότητα του Ζαν Λικ Μελανσόν υπερέχει στην προτίμηση των Γάλλων σε ότι αφορά στην εκπροσώπηση της αριστεράς: Έχει κερδίσει το 45% των προτιμήσεων, έναντι 14% για τον Μπενουά Αμόν, 13% για τον Εμμανουέλ Μακρόν, 12% για τον Μανουέλ Βαλς και μόλις 8% για τον Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Odoxa, Γκαέλ Σλιμάν, ο Ζαν Λικ Μελανσόν έχασε ήδη 3 ποσοστιαίες μονάδες στην εκτίμηση των Γάλλων μεταξύ της Πέμπτης 20 Απριλίου και της Δευτέρας 24, που ήταν η επόμενη των δηλώσεών του για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου. Η πτώση στους προσκείμενους της αριστεράς ήταν 6 μονάδες και στους προσκείμενους του σοσιαλιστικού κόμματος 17 μονάδες.

Σύμφωνα με τον Γκαέλ Σλιμάν, ο Ζαν Λικ Μελανσόν {πληρώνει για την κακή εικόνα του ηττημένου που έδωσε ύστερα από το αποτέλεσμα(...) σοκάρισε τους αριστερούς αρνούμενος να δώσει σύσταση για ψήφο κατά της Μαριν Λεπέν».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: «Humanite»: Συμμορφωθείτε κ. Μελανσόν

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017, 08:51