Η γνήσια Αριστερά έσπευσε να ανακαλέσει στην τάξη τον υποψήφιο του χώρου Ζαν-Λυκ Μελανσόν όταν ο τελευταίος «ξέχασε» να τοποθετηθεί έναντι του β’ γύρου των εκλογών και κατέφυγε στην γνωστή πολιτική ντρίπλα, ζητώντας από τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν σε 15 ημέρες «κατά συνείδηση».

Λοιπόν η «Humanite» στο σημερινό της πρωτοσέλιδο τιτλοφορεί «Jamais» που σημαίνει «Ποτέ» επικεντρώνοντας στο πρόσωπο της Μαρίν Λε Πέν και κατά συνέπεια της Ακροδεξιάς. Οι Κομμουνιστές διέσωσαν την τιμή και την ιστορία της γαλλικής Αριστεράς. Και όχι χωρίς λόγο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μελανσόν δεν είναι παιδί της. Κάθε άλλο. Προέρχεται από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, κάτι σαν τον Κουρουμπλή ή τον Σπίρτζη ένα πράμα, προσπάθησε να το διασπάσει, αυτονομήθηκε και τελικά υιοθέτησε το δόγμα της πολιτικής μετάλλαξης που θέλει την Αριστερά να απορροφά ή να απορροφάται από την Σοσιαλδημοκρατία. Όπως λέμε, γάμος με το στανιό.

Οι Κομμουνιστές που δεν χωνεύουν τον σανό με την ίδια ευκολία όπως θα επιθυμούσε ο κ. Μελανσόν έβαλαν τα πράγματα στην θέση τους. Προς γνώσιν και … συμμόρφωσιν!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης