Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 10 ποσοστιαίων μονάδων στον Ολάντ

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 10 ποσοστιαίων μονάδων στον Ολάντ
Νίκη στο Φρανσουά Ολάντ με ποσοστό 55% και διαφορά 10 ποσοστιαίων μονάδων από το Νικολά Σαρκοζί δίνει σφυγμομέτρηση από το TNS Sofres/Sopra Group που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σε ποσοστό 81% οι ερωτηθέντες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που αποφάσισαν να απέχουν, δηλώνουν σίγουροι για την επιλογή τους, 14% λένε ότι μπορεί ακόμη να αλλάξουν άποψη, και 5% δεν έχουν άποψη.

Οι ψηφοφόροι του Φρανσουά Ολάντ, σε ποσοστό 94% δηλώνουν ότι είναι σίγουροι για την επιλογή τους και μόνο 6% θα μπορούσαν να αλλάξουν γνώμη. Για εκείνους του Νικολά Σαρκοζί, σε ποσοστό 88% δηλώνουν σίγουροι για την επιλογή τους, ενώ το 12% δηλώνει ότι μπορεί να αλλάξει άποψη.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 51% των ψηφοφόρων της υποψήφιας της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν (ήρθε τρίτη στον πρώτο γύρο με 17,9% των ψήφων) θα ψήφιζε το Νικολά Σαρκοζί, αν η ψηφοφορία γινόταν την επόμενη Κυριακή, το 16% θα ψήφιζε τον Φρανσουά Ολάντ και 33% δήλωσε ότι θα απέχει ή θα ψηφίσει άκυρο ή λευκό.

Το 82% των ψηφοφόρων του υποψηφίου της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν Λικ Μελανσόν θα ψήφιζε τον Ολάντ, 6% τον Νικολά Σαρκοζί, ενώ 12% δήλωσε ότι θα απέχει ή θα ψηφίσει άκυρο ή λευκό.Το 39% των ψηφοφόρων του κεντρώου Φρανσουά Μπαϊρού θα ψηφίσει τον Σαρκοζί, το 32% τον Ολάντ, ενώ το 29% δήλωσε ότι θα απέχει ή θα ψηφίσει άκυρο ή λευκό.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012, 19:54