Ακόμη δύο συλλήψεις για το αιματοκύλισμα στο Λονδίνο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017, 12:23
Ακόμη δύο συλλήψεις για το αιματοκύλισμα στο Λονδίνο
Σε ακόμη δύο συλλήψεις προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης η βρετανική αστυνομία, στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση στο Λονδίνο.

Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής Μαρκ Ρόουλι δήλωσε ότι έχουν τεθεί υπό κράτηση συνολικά εννέα άτομα, ενώ μία γυναίκα που είχε συλληφθεί αφέθηκε ελεύθερη.

Η μία σύλληψη έγινε στα Γουέστ Μίντλαντς και η άλλη στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Οκτώ από τις χθεσινές συλλήψεις έγιναν στο Μπέρμιγχμαμ, απ’ όπου νοικιάστηκε το αυτοκίνητο με το οποίο πραγματοποιήθηκε η επίθεση.

«Η έρευνά μας επικεντρώνεται στην κατανόηση των κινήτρων του δράστη, πώς επιχείρησε και ποιοι ήταν οι συνεργάτες του» είπε ο Μαρκ Ρόουλι και πρόσθεσε: «Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει ακόμη καμία απόδειξη όσον αφορά σε περαιτέρω απειλές, καταλαβαίνετε την αποφασιστικότητά μας να μάθουμε εάν ο άνδρας έδρασε εντελώς μόνος του, επηρεασμένος ίσως από την προπαγάνδα των τρομοκρατών, ή αν άλλοι τον ενθάρρυναν, υποστηρίζοντας ή κατευθύνοντάς τον».

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως από την επίθεση τραυματίστηκαν τουλάχιστον 50 άνθρωποι, εκ των οποίων δύο παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ένας τρίτος φέρει τραύματα που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του.

Διαβάστε επίσης: Τρόμος και σύγχυση στο Λονδίνο

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017, 14:13