Δωρεάν οδοντοστοιχίες στους συνταξιούχους υπόσχεται ο Μπερλουσκόνι

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014, 16:09
Δωρεάν οδοντοστοιχίες στους συνταξιούχους υπόσχεται ο Μπερλουσκόνι
Δωρεάν οδοντοστοιχίες στους ηλικιωμένους, μια επίσκεψη τον μήνα στον κτηνίατρο για τα κατοικίδια ζώα τους χωρίς οικονομική επιβάρυνση , αλλά και δωρεάν εισιτήρια για τον κινηματογράφο και για κοντινές διαδρομές με τρένο, είναι μερικές από τις παροχές που υπόσχεται ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στους ιταλούς συνταξιούχους σε περίπτωση που καταφέρει να επιστρέψει στην εξουσία.

Με επιστολή του, η οποία κοινοποιήθηκε και στους κομματικούς υπεύθυνους του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, ο πρώην πρωθυπουργός υπόσχεται και πάλι παροχές στους ιταλούς συνταξιούχους. Ο Μπερλουσκόνι θεωρεί ότι οι ηλικιωμένοι πρέπει να ξαναρχίσουν να ενδιαφέρονται με δυναμικό και ουσιαστικό τρόπο για την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα της χώρας τους.

Ο πρώην Καβαλιέρε, όπως αναφέρει στην επιστολή του, σε περίπτωση που καταφέρει να επιστρέψει στην εξουσία, δεσμεύεται:

-να αυξήσει στα 1.000 ευρώ την κατώτατη σύνταξη

- να καταργήσει τον φόρο κληρονομιάς και τον φόρο πρώτης κατοικίας.

-να εξασφαλίσει δωρεάν οδοντοστοιχίες στους ηλικιωμένους, μια επίσκεψη τον μήνα στον κτηνίατρο για τα κατοικίδια ζώα τους χωρίς οικονομική επιβάρυνση , αλλά και δωρεάν εισιτήρια για τον κινηματογράφο και για κοντινές διαδρομές με τραίνο.

Όπως αναφέρουν οι ιταλοί σχολιαστές, ο Μπερλουσκόνι με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να «συγκινήσει» την κατηγορία που έως τώρα φάνηκε να τον στηρίζει με μεγαλύτερη πεποίθηση, εκείνη των συνταξιούχων.

Μια κίνηση με την οποία επιχειρεί να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματός του, Φόρτσα Ιτάλια, τα οποία, στα διάφορα γκάλοπ που αφορούν την πρόθεση ψήφου, δεν ξεπερνούν, τους τελευταίους μήνες το 16%.

Το κόμμα του Μπερλουσκόνι, στο τέλος του μηνός πρόκειται να οργανώσει, παράλληλα, σειρά εκδηλώσεων και πολιτικών πρωτοβουλιών, σε όλη την Ιταλία, για να προσπαθήσει να ενισχύσει το προφίλ της ιταλικής κεντροδεξιάς.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014, 16:09