Εθισμένοι στο internet οι Γερμανοί

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011, 19:23
Εθισμένοι στο internet οι Γερμανοί

Μισό εκατομμύριο Γερμανοί είναι εξαρτημένοι από το Διαδίκτυο, από τους οποίους το 5% είναι έφηβοι, σύμφωνα με έρευνα του γερμανικού υπουργείου Υγείας που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Περίπου 560.000 άνθρωποι ηλικίας 14 με 64 ετών χαρακτηρίζονται «εθισμένοι» στο Διαδίκτυο, με τους νεότερους να είναι πιο ευάλωτοι, όπως δήλωσε η Μέχτιλντ Ντίκμανς επικεφαλής της υπηρεσίας του υπουργείου για την καταπολέμηση των ναρκωτικών.

Η έρευνα, που έγινε από δύο πανεπιστήμια της ανατολικής Γερμανίας, χαρακτηρίζει εθισμό την υπερβολική χρήση του Διαδικτύου χωρίς επίγνωση των κινδύνων που ελλοχεύουν.

Η εξάρτηση από τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης είναι μεγαλύτερη στα κορίτσια (77%), όμως είναι εξίσου σημαντική και στα αγόρια (65%), την ώρα που ένα στα τρία αγόρια (33%) έχουν εθιστεί και σε κάποιο Διαδικτυακό παιχνίδι, έναντι μόλις του 7% των κοριτσιών.

Ο εθισμός έχει ως συνέπεια τη μείωση των ωρών του ύπνου, τις συστηματικές απουσίες από το σχολείο για τους νεότερους, την αποξένωση από τους ανθρώπους, αλλά και την κατανάλωση χαμηλής ποιότητας φαγητού.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της έρευνας Χανς Γιούργκεν Ρουμπφ οι άνθρωποι που θεωρούνται εθισμένοι περνούν κατά μέσο όρο τέσσερις ώρες ημερησίως στο Διαδίκτυο.

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011, 19:23