Απεβίωσε ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης βουλευτής Χέρμαν Σερ, ο οποίος βραβεύτηκε με το Εναλλακτικό Νομπέλ Ειρήνης για το περιβαλλοντολογικό του έργο, σε ηλικία 66 ετών.

Ο Σερ, μέλος της γερμανικής Μπούντεσταγκ από το 1980, είχε βραβευτεί το 1998 με το World Solar Prize και είχε προταθεί από το αμερικανικό περιοδικό Time για «Ήρωας για τον Πράσινο Αιώνα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν επιφανής περιβαλλοντολόγος, με εκστρατείες υπέρ της χρήσης πηγών ανανεώσιμης ενέργειας  και κυρίως της ηλιακής ενέργειας, πολύ προτού η ιδέα αυτή διαδοθεί.

Συγγραφέας πολλών βιβλίων με θέμα την περιβαλλοντολογική πολιτική, διετέλεσε πρόεδρος της Eurosolar, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ανανεώσιμης Ενέργειας.

Το 2001, ο Σερ έγινε μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ανανεώσιμης Ενέργειας (WCRE). Τη δεκαετία του ’90, όταν ο Σερ ήταν μέλος του ομοσπονδιακού συμβουλίου του κεντροαριστερού κόμματος SPD, κατηγόρησε το ΝΑΤΟ για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στο Κόσοβο, κι έτσι ήρθε σε αντιπαράθεση με τον τότε καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Σερ έλαβε μέρος σε διαδηλώσεις κατά ενός σχεδίου σιδηροδρομικών κατασκευών και συνέχιζε να μετέχει στον κοινοβουλευτικό διάλογο. Πατέρας ενός παιδιού, ο Σερ πέθανε αιφνιδιαστικά χθες, Πέμπτη, σε νοσοκομείο του Βερολίνου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης