Εφημερίδα Express: Ο Ερντογάν ρίχνει στο τραπέζι το Κυπριακό για να πει «ναι» σε Φινλανδία και Σουηδία

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Μαΐου 2022, 15:32
Εφημερίδα Express: Ο Ερντογάν ρίχνει στο τραπέζι το Κυπριακό για να πει «ναι» σε Φινλανδία και Σουηδία

Το Κυπριακό ρίχνει στο τραπέζι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως μοχλό πίεσης για να συναινέσει στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Αυτό αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Express, η Τουρκία εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει το καθεστώς του ψευδοκράτους της Κύπρου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκειμένου να δεχτεί την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στην αμυντική συμμαχία.

Η Express αναφέρει ότι πηγή που βρίσκεται κοντά στον «πρόεδρο» του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, επιβεβαίωσε ότι αυτός τηλεφώνησε στον Ερντογάν για να ζητήσει να συζητηθεί στο ΝΑΤΟ το καθεστώς του ψευδοκράτους.

«Γνωρίζω ότι έγινε το τηλεφώνημα και καταλαβαίνω ότι ο Πρόεδρος Τατάρ έλαβε θετική απάντηση. Γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε κάθε μοχλό πίεσης που μπορούμε σε αυτή την κατάσταση; Η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν χρησιμοποιήσει το βέτο τους στην ΕΕ για να εμποδίσουν την επίτευξη οποιασδήποτε προόδου και είναι καιρός να επιλυθεί αυτή η αδικία» δήλωσε η συγκεκριμένη πηγή στη βρετανική εφημερίδα.

Ο Τατάρ αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην Sunday Express ότι στόχος του είναι να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα ως ανεξάρτητο κράτος. Παράλληλα, φαίνεται να πιστεύει ότι οι προσπάθειες να επανενωθούν οι δύο πλευρές της Κύπρου είναι μάταιες.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Μαΐου 2022, 15:32