Άνδρες της αστυνομίας της Αιγύπτου σκότωσαν 10 φερόμενους ως τζιχαντιστές την Τρίτη στην Αλ Αρίς, στο βόρειο Σινά, όπου ο στρατός και τα σώματα ασφαλείας διεξάγουν από τον Φεβρουάριο μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), δήλωσε αξιωματούχος του Υπουργείου Εσωτερικών.
«Αφού έλαβε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες 10 τρομοκράτες κρύβονταν σε εγκαταλελειμμένο αγρόκτημα στο προάστιο Αλ Όμπουρ της Αλ Αρίς, οι δυνάμεις ασφαλείας ερεύνησαν την Τρίτη το αγρόκτημα και σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν οι 10 τρομοκράτες» δήλωσε σε ΜΜΕ ο αξιωματούχος.

Με βάση υπολογισμούς του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, τουλάχιστον 519 φερόμενοι ως τζιχαντιστές έχουν σκοτωθεί στις επιχειρήσεις του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας στην επιχείρηση «Σινά 2018» από τον Φεβρουάριο. Σύμφωνα με κυβερνητικές ανακοινώσεις που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, έχουν επίσης σκοτωθεί περίπου 30 στρατιωτικοί.

Μετά το 2013 και την ανατροπή από τον στρατό -υπό τη διοίκηση ακόμη τότε του σημερινού προέδρου της χώρας Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι – του ισλαμιστή εκλεγμένου προέδρου Μοχάμεντ Μούρσι, εκατοντάδες αστυνομικοί, στρατιώτες αλλά και πολίτες έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις τζιχαντιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης