Αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε ερήμην σε θάνατο δέκα μέλη της εκτός νόμου οργάνωσης των Αδελφών Μουσουλμάνων. Ωστόσο, ανέβαλε την ετυμηγορία του για τον ηγέτη της οργάνωσης Μοχάμεντ Μπαντίε και άλλα 37 στελέχη.

Οι καταδικασθέντες κρίθηκαν ένοχοι κατηγοριών μεταξύ των οποίων η υποκίνηση βίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δέκα καταδικασθέντες πιστεύεται ότι κρύβονται αφότου οι αρχές άρχισαν την επιχείρηση καταστολής της οργάνωσης μετά την ανατροπή του Μόρσι.

Ένας από τους καταδικασθέντες είναι ο Αμπντούλ Ράχμαν αλ Μπαρ, μέλος του Συμβουλίου Καθοδήγησης των Αδελφών Μουσουλμάνων, του εκτελεστικού συμβουλίου του κινήματος.

Ο δικαστής Χάσαν Φαρίντ δήλωσε πως η ετυμηγορία για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους θα ανακοινωθεί στις 5 Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θανατική ποινή που επιβλήθηκε ερήμην στους δέκα κατηγορουμένους πρόκειται να επικυρωθεί τον Ιούλιο, αφού διατυπώσει άποψη ο μουφτής.

Εκτός από τον ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων, μεταξύ των 37 κατηγορουμένων είναι και το κορυφαίο στέλεχος της οργάνωσης Μοχάμεντ Ελ Μπελτάγκι, καθώς και πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Μόρσι.

Μιλώντας από το κλουβί όπου κρατούνται οι κατηγορούμενοι στις αίθουσες των αιγυπτιακών δικαστηρίων, ο Μπελτάγκι επιτέθηκε στη Δικαιοσύνη λέγοντας ότι υπηρετεί το καθεστώς που επέβαλε ο στρατός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης